Barn er herlige. Å ha dem rundt seg i hverdagen er en ufattelig berikelse. Når sant skal sies, er de også dyre i drift. Du er ingen dårligere mamma eller pappa om du synes det er greit å spare noen kroner på innkjøp av bleier, stelleutstyr, bøker eller leker.

Under finner du en rekke tilbud, som enten er gratis eller som koster svært lite, til både nybakte og mer erfarne foreldre.

Gratis babypakker fra Rema 1000

Rema 1000 deler fortsatt ut gratis babyprodukter til vordende og nybakte foreldre. Det meste av innholdet rekker riktig nok bare i noen få dager. Men hva gjør vel det? Pakken koster deg ingen ting.

Hva den inneholder? Her skal du se:

 • Bleier fra Remas egen Lev Vel-serie, stellekluter, badesåpe og 25 våtservietter.
 • Du får også en smokk, en body og muligens en liten overraskelse.

Du får 1 pakke per svangerskap. Det betyr at det må gå 9 måneder før du kan skaffe deg en ny pakke (logisk, ikke sant?)

Du kan lese mer om pakken på denne siden.

Gratis babyforsikring fra Gjensidige

En forsikringsavtale uten forpliktelser, som attpåtil er gratis? Det er nesten så man tror at noen har tatt litt for mye Möllers Tran…

Men dette er ikke tull. Gjensidige har en slik forsikring. Og den dekker det mest dyrebare du har: Babyen din.

Jeg skal ikke spekulere for mye i hvorfor Gjensidige tilbyr dette, utover at jeg tror det kan ha noe å gjøre med at de ønsker å rekruttere nye kunder. Her er litt mer info:

 • Gjensidiges spedbarnsforsikring er 100 % gratis.
 • Den varer fra barnets fødsel til at han eller hun blir 6 måneder. Etter dette sies avtalen opp automatisk.
 • Forsikringen dekker ikke ulykker i forbindelse med fødsel. Den dekker heller ikke sykdom eller skade som følge av sykdom.

Du får også et eksklusivt telefonnummer du kan ringe når helsestasjonen holder stengt. I den andre enden av telefonen treffer du helsepersonell som kan svare på spørsmålene dine.

Vil du vite mer? Klikk her.

Sengevæting? La barnet prøve DryNites gratis

Å tisse i senga om natta er ikke stas. Ikke minst for barna som sliter med problemet. Å vite at barnet ditt ikke er alene om dette, hjelper kanskje ikke så mye. Jeg vil allikevel understreke at sengevæting er noe mange barn sliter med.

 • Rundt 10 % av barn i alderen 4 til 15 tisser i sengen når de sover.
 • Av disse barna er 60 % under 8 år.
 • 70 % slutter å tisse i sengen før de er 7 år.

Du kan lese mer om både årsaker og behandling hos Norsk Helseinformatikk.

Gratis DryNites Prøvepakke

DryNites nattbukser vil ikke få problemet til å forsvinne, men de hjelper barnet gjennom perioden med tissing i senga. De gir barnet (og foreldrene) bedre nattesøvn.

Nattbuksene ligner på vanlig undertøy. Barna vil føle seg mer komfortable, både hjemme og på overnattingsbesøk.

Du kan la barnet ditt prøve en nattbukse. Alt du trenger å gjøre er å bestille en prøvepakke fra produsenten. Klikk her for å lese mer.

3 gratisbøker: «Gravid», «Fødselsboken» og «Spedbarnsboken»

Jeg husker når vi ble foreldre første gang. Så stort! Så intenst! Så vakkert! Og litt skummelt… Midt oppi de store, gode følelsene snek det seg inn en liten «hva nå…?» Vi visste litt. Men langt i fra alt.

En liten bok hjalp oss. Et godt stykke på veien.

På et bord, på sykehuset, kom jeg over «Spedbarnsboken». Jeg spurte en sykepleier om jeg kunne låne den. Han svarte at jeg bare kunne ta den. Den var gratis til alle nybakte mammaer og pappaer. Jeg begynte å bla i boken. Litt forsiktig. Snart var jeg oppslukt. Boken hadde svar på alt jeg lurte på.

Det er forlaget Sandviks som gir ut Spedbarnsboken. Og de har flere bøker for kunnskapstørste foreldre. Blant annet «Gravid» og «Fødselsboken». Alle 3 bøkene er gratis.

 • Gravid – Forklarer hva som skjer under svangerskapet, uke for uke.
 • Fødselsboken – Gir deg en solid innføring i hva som skjer under en fødsel.
 • Spedbarnsboken – Spør du meg, er dette bibelen for alle nybakte foreldre.

Ønsker du å skaffe deg bøkene nå? Da kan du bestille dem direkte fra forlaget. Les mer på denne siden.

Gratis Babybox fra Apotek 1

Nybakte foreldre er en stor kundegruppe for apotekene. Etter hvert som barnet vokser, vil de kjøpe store mengder febernedsettende, hostedempende, kløedempende og febermål. Derfor er det lurt, når man er et apotek, å vise frem noen av babyproduktene man byr på.

Apotek 1 strekker seg lengre enn de fleste. De har satt sammen en god (og gratis) babypakke. Så vidt jeg vet er de nå den eneste apotekkjeden som frir til nybakte mammaer og pappaer på denne måten.

Her er noe av innholdet i pakken:

 • Bleier, våtservietter og tåteflaske.
 • Smokker, ammeinnlegg og salver.

Det hører med til historien at innholdet i pakken kan variere noe. Men listen over gir et brukbart bilde på hva du kan forvente å få når du bestiller en boks.

Er det noe «men…»? Ja, et lite et… Apotek 1s babypakke er gratis. Men når du bestiller den, blir du automatisk medlem i Apotek 1 kundeklubb og Liberoklubben. Du forplikter deg ikke til å kjøpe noe. Men det kan hende at du får litt mer reklame enn ellers – på epost eller telefon.

Vil du vite mer om pakken? Du kan lese mer om den her.

Flere Gratis-ting, vareprøver og velkomstgaver

Er dette ikke helt hva du er på jakt etter? Da kan du ta en titt på denne siden, hvor vi har listet opp en rekke populære gratistilbud, velkomstpakker og vareprøver.